Felhasználási területek

Adattábla címke

Tartósabb és tartósabb címkézési megoldásokat kínálunk UID alkalmazásokhoz. UID címkeanyagaink a legszélesebb körben specifikáltak a védelmi iparban, és állandó és tartós, egyedi azonosítót jelentenek, amely egy életen át tart. Fólia tartalmi elemek címkéi. Poliészter tartalmielem-címkék A címkék és címkék egyedileg vagy előre nyomtathatók Elérhető vonalkóddal vagy QR-kóddal Szekvenciális számozás Ellenáll a zord környezetnek Használható beltéri vagy kültéri használatra Ideális számítógépekhez és elektromos berendezésekhez Eszköznyilvántartási megoldás Illetéktelen beavatkozás elleni védetté tehető UV-stabil, hogy elkerülje az idővel történő fakulást Utility pólus címkék Illetéktelen módosítás jelzésére szolgáló tartalmielem-címkék

Leporello

A Leporello egyfajta könyvkötészet, amelyben egy folytonos hajtogatott papírlapot vagy pergament rögzítenek egy borítóra, majd egyes oldalakra vagy panelekre hajtogatják. Az így kapott könyv vagy brosúra harmonika stílusban kibontható, hogy felfedje a teljes tartalmat. Ezt a kötési stílust gyakran használják útikalauzokhoz, művészeti könyvekhez és információs brosúrákhoz.

Többrétegű ("többcímke")

A többrétegű címke olyan címketípusra utal, amelyet egy hordozóra alkalmaznak, amely maga is egyfajta hordozóanyagon van. A hordozó megtámasztja a címkét, és segít biztonságosan a helyén tartani. A többrétegű címkék, ahogy a nevük is sugallja, több információt vagy tervezési elemet tartalmazhatnak egyetlen címkén, így hasznosak lehetnek számos alkalmazásban, például promócióban (a levett címke pl. beragasztható egy kis füzetbe), termékcsomagoláson vagy szállítási címkéken. Összességében a többcímkés címkék sokoldalú és praktikus címkézési megoldást jelentenek, mivel képesek átfogó információt nyújtani egy kompakt felületen.

sport rajtszámok

A sportesemények szervezői általában minden sportolóhoz vagy csapathoz egyedi azonosító számot vagy kódot rendelnek. Ezek a rajtszámok, melyek segítenek egy adott eseményen a résztvevő azonosításában és nyomon követésében. A rajszámtól elvárt, hogy bírja a gyűrődést, az időjárást és jól olvasható maradjon.

karszalag (tyvek)

A Tyvek anyagból készült csuklópántoknak meg kell felelniük a következő követelményeknek: tartósnak, vízállónak, szakadásállónak kell lenniük, és hamisításbiztos, ragasztós zárással kell rendelkezniük. Ki kell bírniuk az izzadást, a dörzsölést és a kopást, miközben a személy csuklóján maradnak anélkül, hogy lecsúsznának vagy elhalványulnának. A tervezésnek testreszabhatónak kell lennie különféle színekkel, mintákkal és logókkal. Ezen túlmenően könnyűnek és kényelmesnek kell lenniük, hogy hosszabb ideig viseljék őket, valamint költséghatékonynak és környezetbarátnak kell lenniük a gyártásuk és ártalmatlanításuk során.

promociós, loyalty címke

A promóciós címkéknek vizuálisan vonzónak, informatívnak és felismerhetőnek kell lenniük. Tartalmazniuk kell a márkát/logót, a termék előnyeit vagy jellemzőit kiemelő egyértelmű üzenetet, valamint egy cselekvésre ösztönzőt, amely vásárlásra ösztönzi a fogyasztókat. A címkének meg kell felelnie minden vonatkozó előírásnak és követelménynek, és kiváló minőségű tintával és anyagokkal kell nyomtatni a tartósság és a hosszú élettartam érdekében. Ezenkívül a címkét a célközönség szem előtt tartásával kell megtervezni, és tükröznie kell a márka összképét és hangvételét. A szín, a betűtípus és a grafika gondos mérlegelése szükséges egy hatékony promóciós címke létrehozásához, amely megragadja a fogyasztók figyelmét és ösztönzi az eladásokat.

Hűtőházi címke

A hűtésálló címkéknek ellenállniuk kell a szélsőséges hőmérsékleteknek anélkül, hogy elveszítenék a tapadást vagy leolvashatóságukat, így ideálisak hűtőszekrényekben vagy fagyasztókban való használatra. A címkéknek olyan anyagokból kell készülniük, amelyek ellenállnak a nedvességnek és a hideg hőmérsékletnek, hogy megakadályozzák az idő múlásával felkunkorodó vagy leválást. Ezen túlmenően ezeknek a címkéknek képesnek kell lenniük a különféle csomagolási felületekre – beleértve a műanyagot, az üveget és a fémet – tapadni az optimális teljesítmény érdekében. Végül a címkéknek kellően tartósnak kell lenniük ahhoz, hogy megakadályozzák az elmaszatolódást vagy a fakulást, biztosítva, hogy a vonalkódok és egyéb lényeges információk olvashatóak maradjanak még hosszabb ideig tartó hideg körülmények között is.

Cryo (extrém alacsony hőmérséklet)

A kriogén címkék olyan címkék, amelyek ellenállnak a -196 ° C és + 150 ° C közötti szélsőséges hőmérsékleteknek. A Cryo-Babies és a Cryo-Tags ellenáll a fagyasztó hőmérsékletének -196 ° C-ig (folyékony és gőzfázisú nitrogén), forrásban lévő vízfürdőnek (100 ° C), autoklávozásnak és mérsékelt sütőhőmérsékletnek (150 ° C). További információért kérjük, vegye fel a kapcsolatot értékesítési csapatunkkal, akik örömmel adnak tanácsot az Ön igényeinek leginkább megfelelő termékről.

Biztonsági címke (void, destruktív, bizt stanc)

A biztonsági elemekkel ellátott címkéket a termék hitelesítésére, a lopások csökkentésére és a hamisítás elleni védelemre használják. A BCL számos olyan eszköz- és tulajdonságcímkét kínál, amelyek biztonsági funkciói segítenek megakadályozni az illetéktelen hozzáférést, valamint az ilyen címkék módosítását, eltávolítását vagy fénymásolását. A biztonsági címkék gyakori felhasználási területei közé tartoznak az alkalmazotti azonosító jelvények, az elektronika, a gyógyszercsomagolás, a vény nélkül kapható gyógyszerek, a testápolási termékek, a magas árú elektronika, a termékgarancia-címkék, az értékes termékek márkavédelme és még sok más. A nyílt és rejtett tulajdonságok kombinációjának használata erőteljes címkét hozhat létre. Például kezdhetünk egy Tamper-Evident VOID vagy Tamper-Evident Destructible anyaggal. A tartós VOID címkék ismétlődő „VOID” üzenetet hagynak maguk után mind a címkén, mind azon az elemen, amelyre alkalmazták, ha bármilyen kísérlet történik a címke eltávolítására. A megsemmisíthető címkék törékenyek, és gyakorlatilag lehetetlen egy darabból eltávolítani őket, így megakadályozzák a címke áthelyezését egy másik eszközre. Ezekhez a címkékhez speciális elrettentő eszközöket adhatunk hozzá, például mintás tintamintát, amely csak fekete fénnyel olvasható, vagy biztonsági réseket a címke előlapján, így gyorsan elszakad, ha valaki megpróbálja eltávolítani. A többrétegű biztonság hozzáadása rendszeresen és megfizethető áron elvégezhető a dátumérzékeny információk védelme érdekében.

TTR nyomtatható

A TTR (hőátadásos nyomtatható) címkék nyomtatásához speciális anyagok szükségesek, beleértve a hőátadó szalagot, a címkekészletet és a hőtranszfernyomtatót. A címkekészletnek kompatibilisnek kell lennie a nyomtatóval, és nyomtatás közben ellen kell állnia a nyomtatófej által termelt hőnek. A hőátadó szalagnak megfelelő méretűnek és anyagúnak kell lennie a használt címkekészlethez. Elengedhetetlen, hogy az alkalmazáshoz megfelelő címkeragasztót válasszon, például tartós vagy eltávolítható ragasztót. A fel nem használt címkeanyagok megfelelő tárolása, beleértve a száraz környezetet is, szintén kritikus fontosságú a címke minőségének fenntartása szempontjából.

Direkt Thermo nyomtatható

A tekercseken lévő közvetlen hőnyomtató-címkék (más néven hőcímkék) különböző felhasználási helyzetekben találhatók. Elsősorban azonosítási, logisztikai és szállítási címkeként használják őket, például cím-, karton- és raklapcímkékként. A hőcímkék használatának egyik példája az élelmiszerboltok gyümölcs- és zöldségmérlege. A közvetlen hőnyomtatáshoz speciális hőérzékeny réteggel ellátott öntapadó címkékre van szükség (hőérzékeny papír vagy röviden hőpapír). A hőnyomtatóban lévő nyomtatófej felmelegszik és „elszínezi” a címkét a kívánt területeken. A fehér címkén lévő információk ezután fekete nyomtatásként válnak láthatóvá. Ezzel a nyomtatótípussal a címkék színes szalag nélkül nyomtathatók. A nyomat azonban megváltozhat, ha később hőnek van kitéve, és a nyomat UV-fény hatására is elhalványulhat – ezért ezek a nyomtatott címkék jobban megfelelnek a rövidebb élettartamú használatnak.

Vonalkód címkék

A vonalkódos címkék nélkülözhetetlenné váltak a logisztikában, a gyártásban és a kiskereskedelemben. Lehetővé teszik a termékinformációk másodperc töredéke alatt történő leolvasását, és biztosítják az áruk hatékony áramlását. A vonalkódos címkék biztosítják a csomagok, kartonok, csomagoló- és szállítókonténerek egyértelmű jelölését és azonosítását a logisztikai folyamatokban és a szállításban. A vonalkódos címkéket a szupermarket pénztáránál vagy leltározáshoz használják. A vonalkódok megtalálhatók például élelmiszereken, ruházaton, elektronikán, könyveken és magazinokon. A vonalkódos címkék itt az ár- és termékinformációk továbbítására, az árukezelő rendszerekhez és a rendelési folyamatokhoz használhatók.

Eltávolítható címkék

A címre, szerzőre, ISBN-re, vonalkódra és árra vonatkozó információk kritikus szerepet játszanak a könyvterjesztés logisztikai láncában. Az ilyen információkat tartalmazó komissiózási címkék és címcímkék biztosítják, hogy a könyvek a megfelelő címzettekhez jussanak el. De nem csak a könyv disztribúcióban van szükség eltávolítható címkékre.
Az ilyen címkék promóciós célból könyvekre vagy más termékre is felhelyezhetők, például újságokban és magazinokban reklámként használhatók.
A felületek nagyon különbözőek lehetnek: vászon, magasfényű lakkozással, matt nyomtatási bevonattal, nyitott pórusú karton vagy zsugorfóliával. A ragasztókkal szemben támasztott követelmények ennek megfelelően sokfélék. Az értékes árucikkek károsodásának elkerülése érdekében a címkéknek mindig nyom nélkül eltávolíthatóknak kell lenniük. Szállítás közben is biztonságosan kell tapadniuk. Ez vonatkozik a vékonyabb anyagokból készült nyomtatott médiára is, például újságokra és magazinokra.

Lézer aktivált címkék

A nehéz termelési körülmények, mint például a por, nem jelentenek problémát.
A nyomtatás csak a másodperc tört részét veszi igénybe; A kis betűtípusok és vonalkódok egyértelműen meg vannak határozva.
A kamerarendszerek integrálhatók az eredmények közvetlen felügyeletéhez.
A címkék közvetlenül az adagolás szélére nyomtathatók, lehetővé téve a címkék hozzárendelését a termékekhez; A nyomtatás egészen az utolsó címkéig folytatható.
A címkeadagolás és a nyomtatás különböző időpontokban történhet, ami nagyfokú rugalmasságot tesz lehetővé. Ez nagy előnyt jelent más nyomtatási rendszerekkel szemben, mint például a termikus transzfernyomtatás.
Az eljárás ideális a tétel- és súlyinformációk nyomtatásához, illetve a szállítási és házon belüli logisztikai adatok hozzáadásához.

Üres, nyomatlan címkék

The requirements for blank labels vary from industry to industry and from product to product. Wide range of materials in consistently high quality to meet your requirements. Tekercsen vagy leporellora hajtogatva.

Veszélyes anyagok és áruk

A vegyipari termékek címkézését szigorú törvények szabályozzák. A GHS-osztályozás és a CLP-rendelkezés egységes nemzetközi szabályokat állapít meg a vegyi anyagok címkézésére vonatkozóan, beleértve az összetevőkre, a lehetséges veszélyekre és az osztályozásra vonatkozó információkat is. Ezeket a vegyi anyagokat piktogramok azonosítják. Az anyagok osztályokra és alosztályokra oszlanak. A veszélyes anyagok lehetnek gyúlékonyak, radioaktívak, maró hatásúak, mérgezőek, oxidálóak, önreaktívak, fertőzőek vagy környezetre veszélyesek. Ilyenek például a benzin, savak, propán, oldószerek, illékony gázok és mérgek, például arzén. A lítium akkumulátorok szintén ebbe a kategóriába tartoznak.

Környezettudatos címkék

Hulladékcsökkentés, körforgásos gazdaság. Ez azt is jelenti, hogy minden olyan intézkedést meg kell tenni, amely segít a használt tárgyak ésszerű újrahasznosításában. Fenntartható címkék például a HERMA lemosható címkék (ideális PET palackok újrahasznosításához), lemosható címkék a visszaváltható konténerekhez a logisztikában. Ilyenek a PE fólia címkék, teljes mértékben újrahasznosított anyagokból és a
100%-ban hulladékpapírból készült újrahasznosítási címkék.

Lemosható címke

A HERMA lemosó címkéket megbízható tapadásuk és magas nedvességállóságuk különbözteti meg – de a hagyományos ipari tisztítási eljárásokkal időről időre teljesen eltávolíthatók, és 100%-os lemosási arányuk is van. Ez azt jelenti, hogy a PET-palackok, vagy akár a PET, PE és PP csomagolások újrahasznosításakor a tiszta granulátum visszanyerhető, zavaró maradványok és ragasztómaradványok nélkül – az optimális anyagkörforgás érdekében. A vízben oldódó címkék így jelentősen hozzájárulnak az oldathoz, nemcsak a palack azonosításához, hanem az újrahasznosítási folyamathoz is.

Víztiszta / átlátszó címke

A „címke nélküli” megjelenésű címkék nyomtatott, átlátszó öntapadó címkék. Kristálytiszta fóliára nyomtatják őket, hogy a termék csomagolására történő közvetlen nyomtatás benyomását keltsék. A rugalmas, átlátszó polipropilén fólia (PP film) mellett a film ragasztójának is teljesen tisztának kell lennie. Az átlátszó fólia könnyen alkalmazkodik a görbékhez és szabálytalanságokhoz, és nagyon ellenálló is. A legjobb, ha a címkéket a címke nélküli megjelenésben géppel helyezzük fel, hogy elkerüljük a levegőbuborékok és a ragasztószerkezet megjelenését. A láthatatlan, átlátszó címkék korszerűek, kiváló minőségűek és szabadon tervezhetők.