Felhasználási területek

Mint címke gyártó és mint címke nyomda tisztában vagyunk a különböző címke típusok és címke felhasználási területek különleges kihívásaival.

Adattábla címke (UID)

adattábla címke

Tartós címkézési megoldásokat kínálunk UID (Unique Identifier, egyedi azonosítás) alkalmazásokhoz. UID cimke anyagaink megbízható, tartós, egyedi azonosítót jelentenek, úgynevezett "élettartam" címkék. Igény lehet a laminálás, a tartós alapanyag, például a poliészter, a címkék egyedileg vagy előre nyomtathatók. Ellenáll akár a zord környezetnek is, és igény szerint beltéri vagy kültéri használatra optimalizált. Számítógépekhez és elektromos berendezésekhez, bármilyen gyártott berendezéshez. Védetté tehető UV hatás ellen is, hogy elkerülje az idővel történő fakulást kültéri felhasználás esetén.

Többrétegű címke

címke

A többrétegű címke olyan címke típusra utal, amelyet hordozóval együtt maga is egyfajta hordozóanyagon van. A többrétegű címkék, ahogy a nevük is sugallja, több információt vagy tervezési elemet tartalmazhatnak egyetlen címkén, így hasznosak lehetnek számos alkalmazásban, például promócióban (a levett címke pl. beragasztható egy kis füzetbe), termékcsomagoláson vagy szállítási címkéken. Összességében a többcimkés címkék sokoldalú és praktikus címkézési megoldást jelentenek, mivel képesek átfogó információt nyújtani egy kompakt felületen.

Karszalag (tyvek)

karszalag tyvek

A Tyvek anyagból készült csuklópántoknak meg kell felelniük a következő követelményeknek: tartósnak, vízállónak, szakadásállónak kell lenniük, és hamisításbiztos, ragasztós zárással kell rendelkezniük. Ki kell bírniuk az izzadást, a dörzsölést és a kopást, miközben a személy csuklóján maradnak anélkül, hogy lecsúsznának vagy elhalványulnának. A tervezésnek testreszabhatónak kell lennie különféle színekkel, mintákkal és logókkal. Ezen túlmenően könnyűnek és kényelmesnek kell lenniük, hogy hosszabb ideig viseljék őket, valamint költséghatékonynak és környezetbarátnak kell lenniük a gyártásuk és ártalmatlanításuk során.

Hűtőházi címke

BCL Előre gondolkozunk

A hűtésálló címkéknek értelemszerűen ellen kell állniuk akár -20°C, -40°C hőmérsékletnek is anélkül, hogy elveszítenék a tapadást vagy leolvashatóságukat. A címkéknek olyan anyagokból kell készülniük, amelyek ellenállnak a nedvességnek és a hidegnek, hogy megakadályozzák a felkunkorodást vagy leválást. Ezen túlmenően ezeknek a címkéknek képesnek kell lenniük a különféle csomagolási felületekre – beleértve a műanyagot, az üveget és a fémet – tapadni az optimális teljesítmény érdekében. Végül a címkéknek kellően tartósnak kell lenniük ahhoz, hogy megakadályozzák az elmaszatolódást vagy a fakulást, biztosítva, hogy a vonalkódok és egyéb lényeges információk olvashatóak maradjanak még hosszabb ideig tartó hideg körülmények között is.

Cryo (extrém alacsony hőmérséklet)

Cryo címke

A kriogén címkék olyan címkék, amelyek ellenállnak a -196°C és +150°C közötti szélsőséges hőmérsékletnek. A cryo címke ellenállhatnak a fagyasztó hőmérsékletének -196 ° C-ig (folyékony és gőzfázisú nitrogén), forrásban lévő vízfürdőnek (100°C), autoklávozásnak és mérsékelt sütőhőmérsékletnek (150°C). További információért kérjük, vedd fel a kapcsolatot értékesítési csapatunkkal, akik örömmel adnak tanácsot igényeidnek leginkább megfelelő termékről.

Cryo (extrém alacsony hőmérséklet)

Cryo címke

A kriogén címkék olyan címkék, amelyek ellenállnak a -196°C és +150°C közötti szélsőséges hőmérsékletnek. A cryo címke ellenállhatnak a fagyasztó hőmérsékletének -196 ° C-ig (folyékony és gőzfázisú nitrogén), forrásban lévő vízfürdőnek (100°C), autoklávozásnak és mérsékelt sütőhőmérsékletnek (150°C). További információért kérjük, vegye fel a kapcsolatot értékesítési csapatunkkal, akik örömmel adnak tanácsot igényeidnek leginkább megfelelő termékről.

Biztonsági címke (void, destruktív, biztonsági stanc)

biztonsági címke

A biztonsági elemekkel ellátott címkéket a termék hitelesítésére, a lopások csökkentésére és a hamisítás elleni védelemre használják, biztonsági funkciói segítenek megakadályozni az illetéktelen hozzáférést, valamint az ilyen címkék módosítását, eltávolítását vagy fénymásolását. A nyílt és rejtett tulajdonságok kombinációjának használata - például Tamper-Evident VOID vagy Tamper-Evident Destructive anyaggal - nagy biztonságú címkét hozhat létre. A destruktív címkék törékenyek, és gyakorlatilag lehetetlen egy darabban eltávolítani őket, így megakadályozzák a címke áthelyezését egy másik eszközre.

TTR nyomtatható

BCL Előre gondolkozunk

A TTR (hőátadásos nyomtatható) címkék nyomtatásához festékszalag, címke és a vonalkódnyomtató (TTR nyomtató) szükséges. A címkének kompatibilisnek kell lennie a nyomtatóval, és nyomtatás közben ellen kell állnia a nyomtatófej által termelt hőnek. A festékszalagnak megfelelő méretűnek és anyagúnak kell lennie a használt címkéhez. Elengedhetetlen, hogy az alkalmazáshoz megfelelő ragasztót válasszon, például tartós vagy eltávolítható ragasztót. A fel nem használt címke megfelelő tárolása, beleértve a száraz környezetet is, szintén kritikus fontosságú a címke minőségének fenntartása szempontjából.

Direkt Thermo nyomtatható

thermo címke

A tekercseken lévő közvetlen hőnyomtatható-címkék (Direkt Thermo) különböző felhasználási helyzetekben megtalálhatóak. Elsősorban azonosítási, logisztikai és szállítási címkeként használják őket, például cím-, karton- és raklapcímkeként. A hőcímkék használatának egyik példája az élelmiszerboltok gyümölcs- és zöldségmérlege. A közvetlen hőnyomtatáshoz speciális hőérzékeny réteggel ellátott öntapadó címkékre van szükség (hőérzékeny papír). A nyomtatóban lévő nyomtatófej felmelegszik és "elszínezi" a címkét a kívánt területeken. A fehér címkén lévő információk ezután fekete nyomtatásként válnak láthatóvá. Ezzel a nyomtatótípussal a címkék festékszalag nélkül nyomtathatók.

Színes nyomtató

Toshiba címkenyomtató

A tintasugaras nyomtatható címkék nélkülözhetetlen eszközök azoknak a vállalkozásoknak és magánszemélyeknek, akiknek sokoldalú és kiváló minőségű címkenyomtatási képességekre van szükségük közvetlenül a szabványos tintasugaras nyomtatókból. Ezek a címkék különösen kedveltek élénk színkibocsátásuk és pontosságuk miatt, így ideálisak egyedi csomagoláshoz, irodai szervezéshez, termékcímkézéshez és akár otthoni használatra is.

Vonalkód címkék

Vonalkód címke

A vonalkódos címkék nélkülözhetetlenné váltak a logisztikában, a gyártásban és a kiskereskedelemben. Lehetővé teszik a termékinformációk másodperc töredéke alatt történő leolvasását, és biztosítják az áruk hatékony áramlását. A vonalkódos címkék biztosítják a csomagok, kartonok, csomagoló- és szállítókonténerek egyértelmű jelölését és azonosítását a logisztikai folyamatokban és a szállításban. A vonalkódos címkéket a szupermarket pénztáránál vagy leltározáshoz is használják.

Eltávolítható címkék

BCL Előre gondolkozunk

Az eltávolítható címkék használatára jó példa a címre, szerzőre, ISBN-re, vonalkódra és árra vonatkozó információk, melyek kritikus szerepet játszanak a könyvterjesztés logisztikai láncában.
De nem csak a könyv disztribúcióban van szükség eltávolítható címkékre. Az ilyen címkék promóciós célból mindenféle termékre felhelyezhetők, akár reklámként is használhatók. A felületek nagyon különbözőek lehetnek: vászon, magasfényű lakkozással, matt nyomtatási bevonattal, nyitott pórusú karton vagy zsugorfóliával. A ragasztókkal szemben támasztott követelmények ennek megfelelően sokfélék. Az értékes árucikkek károsodásának elkerülése érdekében a címkéknek mindig nyom nélkül eltávolíthatóknak kell lenniük, ugyanakkor szállítás közben is biztonságosan kell tapadniuk.

Üres, nyomatlan címkék

Nyomatlan címke

Rengeteg féle felhasználása van az üres (nyomatlan) címkéknek és a rájuk vonatkozó követelmények iparáganként és termékenként nagyon eltérőek lehetnek. A világ legjobb öntapadós címke alapanyaggyártóival való szoros együttműködésünknek köszönhetően a BCL alapanyagok széles választékával tud rendelkezésedre állni, hogy konzisztensen kiváló minőségben tudjuk az igényeidnek megfelelő címkét előállítani, a kívánt kiszelerelésben, tekercsen vagy leporellóra hajtogatva. A nyomatlan címkénél a felhasználás módja (gépi vagy kézi felrakás, nyomtatás) és rendszere is kritikus lehet, ezért mi a teljes folyamatot figyelembe mérjük fel igényét, beleértve a nyomtatóinak a programozását és programozhatóságát.

Veszélyes anyagok és áruk

BCL Előre gondolkozunk

A vegyipari termékek címkézését szigorú törvények szabályozzák. A GHS-osztályozás és a CLP-rendelkezés egységes nemzetközi szabályokat állapít meg a vegyi anyagok címkézésére vonatkozóan, beleértve az összetevőkre, a lehetséges veszélyekre és az osztályozásra vonatkozó információkat is. Ezeket a vegyi anyagokat piktogramok azonosítják. Az anyagok osztályokra és alosztályokra oszlanak. A veszélyes anyagok lehetnek gyúlékonyak, radioaktívak, maró hatásúak, mérgezőek, oxidálóak, önreaktívak, fertőzőek vagy környezetre veszélyesek. Ilyenek például a benzin, savak, propán, oldószerek, illékony gázok és mérgek, például arzén. A lítium akkumulátorok szintén ebbe a kategóriába tartoznak. Minden hasonló felhasználást ki tudunk szolgálni címkéinkkel.

Környezettudatos címkék

BCL Előre gondolkozunk

Hulladékcsökkentés, körforgásos gazdaság. Ez azt is jelenti, hogy minden olyan intézkedést meg kell tenni, amely segít a használt csomagolás ésszerű újrahasznosításában. Fenntartható címkék például a HERMA lemosható címkéi (ideális PET palackok újrahasznosításához) vagy a lemosható címkék a visszaváltható tárolók, üvegek esetében. Ilyenek a PE fólia címkék, teljes mértékben újrahasznosított anyagokból és a 100%-ban hulladékpapírból készült újrahasznosítható címkék.

Víztiszta / átlátszó címke

BCL Előre gondolkozunk

A "címke nélküli" (no-label-look) megjelenésű termékeink nyomtatott, átlátszó öntapadó címkék. Kristálytiszta fóliára nyomtatjuk őket, hogy a termék csomagolására történő közvetlen nyomtatás benyomását keltsék. Az átlátszó fólia mellett a film ragasztójának is teljesen tisztának kell lennie. Az átlátszó fólia könnyen alkalmazkodhat a görbületekhez és felületi egyenletlenségekhez, és egyben ellenálló is. Az ilyen típusú címkéket géppel javasolt felhelyezni, hogy elkerüljük a levegőbuborékok megjelenését. A láthatatlan, átlátszó címkék korszerűek, kiváló minőségűek és szabadon tervezhetők.