Címke gyártás, címke nyomtatás iparágak szerint

Mint címke gyártással és címke nyomtatással foglalkozó tekercses címke nyomda tisztában vagyunk a különböző iparágak eltérő címke igényeivel és különleges kihívásaival!

Logisztika

BCL Előre gondolkozunk

A logisztikában a zökkenőmentes működés, a gyors szállítás és a maximális megbízhatóság elengedhetetlen. A címkék különösen fontos szerepet játszanak; biztosítják, hogy minden csomag eljusson a címzetthez, a házon belüli folyamatok is címkékre támaszkodnak, a raktárak automatikus folyamatai pedig olyan raklap- és tárhely címkéket igényelnek, amelyek jól tapadnak a fához, fémhez és a fóliához, és távolról is beolvashatóak. A kulcs a címke alapanyag és a ragasztó tökéletes kombinációja. A BCL a logisztika minden alkalmazásához megfelelő megoldást kínál, beleértve az előre nyomtatott címkéket az Ön logójával és az egyedileg nyomtatható címkéket mindenféle nyomtatóhoz. A nyomtatási minőség kiváló lesz, biztosítva a vonalkód olvasó hibátlan működését. Üres címkéket is beszerezhet tőlünk – tekercselve vagy leporellóra hajtogatva.

Raktározás

BCL Előre gondolkozunk

A komissiózási címkék fontos ellenőrzési feladatokat látnak el a raktárkezelésben. Ezeket különböző termékek kombinálására, az áruk áramlásának ellenőrzésére és az árak rögzítésére használják. Nagy kontrasztú speciális reflektív címkék távolról is leolvashatóak vonalkódleolvasóval, megkönnyítve és gyorsítva a raktári munkát. A raktározásnál még előfordulhat a hűtőházi igénybevétel vagy akár igény lehet az extrém alacsony hőmérsékletet bíró cyro címke is. Kiváló minőségű termékeket szállítunk megbízhatóan és gyorsan: nyomatlanul vagy előre nyomtatva, tekercsen vagy leporellóra hajtogatva. Felülnyomtathatja őket adataival, vonalkóddal, TTR nyomtatóval, lézernyomtatóval vagy tintasugaras nyomtatóval.

Élelmiszeripar

BCL Előre gondolkozunk

Mivel manapság szigorúak az élelmiszeripari-előírások, valóban meg kell győződnie arról, hogy a megfelelő címkét kapja, és hogy az a terméken is marad. Az élelmiszeriparban kiváló minőségű nyomtatott címkék szállításában szerzett sokéves tapasztalatunkkal az Ön igényeinek megfelelő címkét tudjuk szállítani. Nagyon nagy élelmiszer kiskereskedelmi lánccal is dolgozunk együtt, különböző felhasználású címke tekintetében, ugyanúgy, mint kis családi tulajdonban lévő kereskedővel. Tanácsadóink segítségét is kérheti abban, hogy többet megtudjon arról, hogy milyen lehetőségei vannak arra, hogy termékére még jobban felfigyeljenek.

Kiskereskedelem

BCL Előre gondolkozunk

A címkék a termék azonosításának és megkülönböztetésének fontos eszközei, a címke a vásárlás előtti utolsó marketing lehetőség. Olyan alapvető információkat jelenítenek meg, mint a termék jellemzői, összetevői, vonalkódok, figyelmeztető megjegyzések, veszélyes anyagok szimbólumai, feldolgozási utasítások, árak, de ugyanakkor fel is tudják hívni a figyelmet és életre tudják kelteni az Ön márkáját, brandjét. Bizonyos kiskereskedelmi szegmensben érdekes lehet a termék egyéniesítése, sorszámozása, kis sorozatban való megjelenítési formái is. Akár címkéket kell felhelyeznie a dobozokra, akár a palackok köré kell tekernie, nálunk megtalálja a megfelelő megoldást. Az eredetiség igazolásaként hamisításmentes lezáró címkéket és többszörösen újrazárható címkéket is kínálunk.

Borászat

BCL Előre gondolkozunk

A boros címke a borászatok számára mindig különleges, amely biztosítja a minőségi megjelenést és a megkülönböztethetőséget. A címkék lemoshatóak vízzel, hogy majd az üveg újrahasznosítható lehessen, de egyben hideg-, hő- és páraálló, akár jégvödörbe is tehető, anélkül, hogy a címke sérülne vagy lejönne. Általában különleges alapanyagokból készülnek, biztosítva a tartósságot és az esztétikus megjelenést. A prégelés (aranyozás, fémdekor), exkluzív nyomtatás és a laminálás lehetőségei tovább növelik a címke értékét, amely akár egyedi sorszámmal is rendelkezhet, garantálva az egyediséget. Az ilyen címke tökéletes választás a minőségi borokhoz és az exkluzív megjelenéshez.

Kézműves sör

BCL Előre gondolkozunk

Ahogy az italpiac bővül, az italgyártók keresik a módját, hogy termékük kitűnjön. Ezért tudjuk, hogy a márkaismertség, a termékváltozatok és a termékek életciklusának szélesebb skálája rövidebb példányszámokat és még rövidebb átfutási időket eredményez, és mi a kiváló nyomtatási minőség és az optimális rugalmasság kombinálásával meg is tudunk felelni az Ön igényeinek. Emelje ki címkéjét versenytársai közül arany vagy ezüst fóliák használatával, átlátszó/láthatatlan készletre vagy hamisíthatatlan anyagra történő nyomtatással. A BCL-nél arra törekszünk, hogy megfeleljünk a növekvő ügyfél igényeknek és erre számos kézműves sör gyártó ügyfelünk a bizonyíték.

Étrendkiegészítők, vitaminok

BCL Előre gondolkozunk

Az étrend-kiegészítőkhöz és vitaminokhoz tartozó címkéink merész színeket, exkluzivitást, matt vagy fényes felületeket, laminált felületet, fényes, fémes nyomott mintákat vagy szövegeket tartalmazhatnak. Megfelelnek a termékcímkézésre vonatkozó ipari szabványoknak, ellenállnak a víznek és az olajoknak, így tartósak edzőtermi és fürdőszobai környezetben is. Akár élénk és szemet gyönyörködtető címkére, akár karcsú és visszafogott dizájnra van szüksége, kiváló minőségű és tartós címkéket szállítunk egészségügyi és wellness termékeihez.

Kozmetika

BCL Előre gondolkozunk

A kozmetikai és szépségápolási termékek gyártóinak nem csak sok címkére van szükségük, hanem sok különböző címkére is. A kozmetikumok gyártóinak változatos és szép címkékre van szükségük, amelyek ugyanolyan vonzóak, mint a termékeik. Digitális nyomdagépünk lehetőséget ad arra, hogy kis sorozatokat is hatékonyan gyártsunk lekövetve a változatos kozmetikai összetevők listáját, az allergénekre vonatkozó figyelmeztetéseket, vonalkódokat, organikus és természetes tanúsítványokat. A címkék tartósan tapadnak, víz- és olajállóak, akár fóliával, lakkal, így karcálló, tartósan olvasható és sokféle forma, méret és szín.

Egészségügyi és labor címkék

BCL Előre gondolkozunk

A BCL számos kórház és laboratórium címke beszállítója. Vonalkód címkék, TTR nyomtatható címkék szállítása laboratóriumok és más részlegek számára. Az anyagok és felületek széles választékára tudunk grafikákat létrehozni, nyomtatni és szállítani a címkéket. Ha van egy konkrét címkéje / terve, amelyre szüksége van, lépjen kapcsolatba tanácsadóinkkal vagy kérjen direktben ajánlatot tőlünk.

Gyártási címkék

BCL Előre gondolkozunk

A gyártási folyamat során a címkéknek meg kell felelniük a hő, nyomás és olaj vagy egyéb segédanyaggal való szennyeződésre vonatkozó speciális követelményeknek. Bár sokszor igény, hogy könnyen eltávolíthatók legyenek, ha már nincs rájuk szükség, de ugyanakkor elég tartósnak kell lenniük ahhoz, hogy ellenálljanak a gyártási folyamat viszontagságainak.
Ez megköveteli az anyagok, ragasztók és a tervezés gondos megfontolását. Végső soron az ezeknek a követelményeknek megfelelő címkék segítenek a biztonságos és hatékony gyártás biztosításában, miközben csökkentik a hulladékot és minimalizálják a hibákat.

Autóipari beszállítók

BCL Előre gondolkozunk

Az autóipar és az elektronikai ipar követelményei nagyon kemények: speciális anyagok, nagyon eltérő felületek, zord környezet. Minőségi öntapadó anyagokat tudunk kínálni gépek, berendezések és műszaki alkatrészek tartós címkézésére szélsőséges körülmények között. Képes megfelelni a különböző felületek, például fém, műanyag, üveg és fa által támasztott számos kihívásnak, kopásálló és szakadásálló anyagokból, például poliészterből készült, hogy ellenálljon a kopásnak. Sokszor igény, hogy nagy tapadás biztosítson az adott speciális (például erősen ívelt, durva, poros vagy olajos) felülethez. Igény lehet, hogy ellenáll a vegyi anyagoknak (savak, lúgok, oldószerek), olajoknak és zsíroknak. Ezeknek az alapanyagoknak meg kell felelniük a szigorú autóipari szabványoknak is.

Vegyipari gyártás

BCL Előre gondolkozunk

A vegyi anyagok címkéinek ellenállónak kell lenniük a különleges igénybevételekkel szemben, hogy ragadósak és jól olvashatók maradjanak a tartály használata során. Nem károsíthatják vagy semmisíthetik meg vegyi anyagok, hogy mindig ellenőrizni lehessen az adott tartály tartalmát. Polipropilénből és polietilénből készült öntapadó címkéket nyomtatunk, amelyek tökéletesen megfelelnek a veszélyes anyagok címkézésének minden követelményének.

Rendezvény (sport, fürdő, kultúra, belépő, egyéb)

BCL Előre gondolkozunk

A rajtszámok segítenek egy adott eseményen a résztvevő azonosításában és nyomon követésében. A rajszámtól elvárt, hogy bírja a gyűrődést, az időjárást és jól olvasható maradjon.
Fürdőkbe, koncertre, fesztiválra tyvek karszalagot javasolunk, tartósnak, vízállónak, szakadásállónak kell lenniük, és hamisításbiztos, ragasztós zárással kell rendelkezniük. Ki kell bírniuk az izzadást, a dörzsölést és a kopást, miközben a személy csuklóján maradnak anélkül, hogy lecsúsznának vagy elhalványulnának.
Belépőjegyet is gyártunk, legyen az kulturális helyszín, futball stadion belépő vagy egyéb sportesemény.

Felhasználási területek

BCL Előre gondolkozunk

Adattábla címke (UID)

adattábla címke

Tartós címkézési megoldásokat kínálunk UID (Unique Identifier, egyedi azonosítás) alkalmazásokhoz. UID cimke anyagaink megbízható, tartós, egyedi azonosítót jelentenek, úgynevezett "élettartam" címkék. Igény lehet a laminálás, a tartós alapanyag, például a poliészter, a címkék egyedileg vagy előre nyomtathatók. Ellenáll akár a zord környezetnek is, és igény szerint beltéri vagy kültéri használatra optimalizált. Számítógépekhez és elektromos berendezésekhez, bármilyen gyártott berendezéshez. Védetté tehető UV hatás ellen is, hogy elkerülje az idővel történő fakulást kültéri felhasználás esetén.

Leporellóra hajtogatott címke

BCL Előre gondolkozunk

A leporelló hajtogatás folytonos hajtogatott címkéket jelent és egyes felhasználások esetén praktikusabb, mint a tekercsben szállított címke. Leporelló hajtogató gépünknek köszönhetően ilyen kiszerelésben is tudjuk a címkéit szállítani.

Többrétegű címke

címke

A többrétegű címke olyan címke típusra utal, amelyet hordozóval együtt maga is egyfajta hordozóanyagon van. A többrétegű címkék, ahogy a nevük is sugallja, több információt vagy tervezési elemet tartalmazhatnak egyetlen címkén, így hasznosak lehetnek számos alkalmazásban, például promócióban (a levett címke pl. beragasztható egy kis füzetbe), termékcsomagoláson vagy szállítási címkéken. Összességében a többcimkés címkék sokoldalú és praktikus címkézési megoldást jelentenek, mivel képesek átfogó információt nyújtani egy kompakt felületen.

Sport rajtszámok

BCL Előre gondolkozunk

A sportesemények szervezői általában minden sportolóhoz vagy csapathoz egyedi azonosító számot vagy kódot rendelnek. Ezek a rajtszámok, melyek segítenek egy adott eseményen a résztvevő azonosításában és nyomon követésében. A rajszámtól elvárt, hogy bírja a gyűrődést, az időjárást és jól olvasható maradjon.

Karszalag (tyvek)

karszalag tyvek

A Tyvek anyagból készült csuklópántoknak meg kell felelniük a következő követelményeknek: tartósnak, vízállónak, szakadásállónak kell lenniük, és hamisításbiztos, ragasztós zárással kell rendelkezniük. Ki kell bírniuk az izzadást, a dörzsölést és a kopást, miközben a személy csuklóján maradnak anélkül, hogy lecsúsznának vagy elhalványulnának. A tervezésnek testreszabhatónak kell lennie különféle színekkel, mintákkal és logókkal. Ezen túlmenően könnyűnek és kényelmesnek kell lenniük, hogy hosszabb ideig viseljék őket, valamint költséghatékonynak és környezetbarátnak kell lenniük a gyártásuk és ártalmatlanításuk során.

Promociós, loyalty címke

BCL Előre gondolkozunk

A promóciós címkéknek vizuálisan vonzónak, informatívnak és felismerhetőnek kell lenniük. Tartalmazniuk kell a márkát/logót, a termék előnyeit vagy jellemzőit kiemelő egyértelmű üzenetet, amely vásárlásra ösztönzi a fogyasztókat. A címkét a célközönség szem előtt tartásával kell megtervezni, és tükröznie kell a márka összképét és hangvételét. A szín, a betűtípus és a grafika gondos mérlegelése szükséges egy hatékony promóciós címke létrehozásához, amely megragadja a fogyasztók figyelmét és ösztönzi az eladásokat.

Hűtőházi címke

BCL Előre gondolkozunk

A hűtésálló címkéknek értelemszerűen ellen kell állniuk akár -20°C, -40°C hőmérsékletnek is anélkül, hogy elveszítenék a tapadást vagy leolvashatóságukat. A címkéknek olyan anyagokból kell készülniük, amelyek ellenállnak a nedvességnek és a hidegnek, hogy megakadályozzák a felkunkorodást vagy leválást. Ezen túlmenően ezeknek a címkéknek képesnek kell lenniük a különféle csomagolási felületekre – beleértve a műanyagot, az üveget és a fémet – tapadni az optimális teljesítmény érdekében. Végül a címkéknek kellően tartósnak kell lenniük ahhoz, hogy megakadályozzák az elmaszatolódást vagy a fakulást, biztosítva, hogy a vonalkódok és egyéb lényeges információk olvashatóak maradjanak még hosszabb ideig tartó hideg körülmények között is.

Cryo (extrém alacsony hőmérséklet)

Cryo címke

A kriogén címkék olyan címkék, amelyek ellenállnak a -196°C és +150°C közötti szélsőséges hőmérsékletnek. A cryo címke ellenállhatnak a fagyasztó hőmérsékletének -196 ° C-ig (folyékony és gőzfázisú nitrogén), forrásban lévő vízfürdőnek (100°C), autoklávozásnak és mérsékelt sütőhőmérsékletnek (150°C). További információért kérjük, vegye fel a kapcsolatot értékesítési csapatunkkal, akik örömmel adnak tanácsot az Ön igényeinek leginkább megfelelő termékről.

Biztonsági címke (void, destruktív, biztonsági stanc)

biztonsági címke

A biztonsági elemekkel ellátott címkéket a termék hitelesítésére, a lopások csökkentésére és a hamisítás elleni védelemre használják, biztonsági funkciói segítenek megakadályozni az illetéktelen hozzáférést, valamint az ilyen címkék módosítását, eltávolítását vagy fénymásolását. A nyílt és rejtett tulajdonságok kombinációjának használata - például Tamper-Evident VOID vagy Tamper-Evident Destructive anyaggal - nagy biztonságú címkét hozhat létre. A destruktív címkék törékenyek, és gyakorlatilag lehetetlen egy darabban eltávolítani őket, így megakadályozzák a címke áthelyezését egy másik eszközre.

TTR nyomtatható

BCL Előre gondolkozunk

A TTR (hőátadásos nyomtatható) címkék nyomtatásához festékszalag, címke és a vonalkódnyomtató (TTR nyomtató) szükséges. A címkének kompatibilisnek kell lennie a nyomtatóval, és nyomtatás közben ellen kell állnia a nyomtatófej által termelt hőnek. A festékszalagnak megfelelő méretűnek és anyagúnak kell lennie a használt címkéhez. Elengedhetetlen, hogy az alkalmazáshoz megfelelő ragasztót válasszon, például tartós vagy eltávolítható ragasztót. A fel nem használt címke megfelelő tárolása, beleértve a száraz környezetet is, szintén kritikus fontosságú a címke minőségének fenntartása szempontjából.

Direkt Thermo nyomtatható

thermo címke

A tekercseken lévő közvetlen hőnyomtatható-címkék (Direkt Thermo) különböző felhasználási helyzetekben megtalálhatóak. Elsősorban azonosítási, logisztikai és szállítási címkeként használják őket, például cím-, karton- és raklapcímkeként. A hőcímkék használatának egyik példája az élelmiszerboltok gyümölcs- és zöldségmérlege. A közvetlen hőnyomtatáshoz speciális hőérzékeny réteggel ellátott öntapadó címkékre van szükség (hőérzékeny papír). A nyomtatóban lévő nyomtatófej felmelegszik és "elszínezi" a címkét a kívánt területeken. A fehér címkén lévő információk ezután fekete nyomtatásként válnak láthatóvá. Ezzel a nyomtatótípussal a címkék festékszalag nélkül nyomtathatók.

Vonalkód címkék

Vonalkód címke

A vonalkódos címkék nélkülözhetetlenné váltak a logisztikában, a gyártásban és a kiskereskedelemben. Lehetővé teszik a termékinformációk másodperc töredéke alatt történő leolvasását, és biztosítják az áruk hatékony áramlását. A vonalkódos címkék biztosítják a csomagok, kartonok, csomagoló- és szállítókonténerek egyértelmű jelölését és azonosítását a logisztikai folyamatokban és a szállításban. A vonalkódos címkéket a szupermarket pénztáránál vagy leltározáshoz is használják.

Eltávolítható címkék

BCL Előre gondolkozunk

Az eltávolítható címkék használatára jó példa a címre, szerzőre, ISBN-re, vonalkódra és árra vonatkozó információk, melyek kritikus szerepet játszanak a könyvterjesztés logisztikai láncában.
De nem csak a könyv disztribúcióban van szükség eltávolítható címkékre. Az ilyen címkék promóciós célból mindenféle termékre felhelyezhetők, akár reklámként is használhatók. A felületek nagyon különbözőek lehetnek: vászon, magasfényű lakkozással, matt nyomtatási bevonattal, nyitott pórusú karton vagy zsugorfóliával. A ragasztókkal szemben támasztott követelmények ennek megfelelően sokfélék. Az értékes árucikkek károsodásának elkerülése érdekében a címkéknek mindig nyom nélkül eltávolíthatóknak kell lenniük, ugyanakkor szállítás közben is biztonságosan kell tapadniuk.

Lézer aktiválható címkék

BCL Előre gondolkozunk

A HERMA LAM (lézer aktiválható címke) címkébe speciális anyag van beágyazva, így a lézerenergiára a szín megváltoztatásával reagálnak. Ily módon a lézer fekete karaktereket "írhat be" a megadott kódmezőkbe. Kopásálló, nem kenődik el, karcálló, fényálló, nagy kontraszt és borotvaéles körvonalak szöveghez, grafikákhoz, vonalkódokhoz és 2D kódokhoz. Nagy sebességgel nyomtatható a gyors és pontos címkézés érdekében, nincs szükség további fogyóeszközökre. Strapabíró címkék akár nedves környezetben való használatra, jó öregedésállóság, alkalmas nehéz gyártási körülményekhez.

Üres, nyomatlan címkék

Nyomatlan címke

Rengeteg féle felhasználása van az üres (nyomatlan) címkéknek és a rájuk vonatkozó követelmények iparáganként és termékenként nagyon eltérőek lehetnek. A világ legjobb öntapadós címke alapanyaggyártóival való szoros együttműködésünknek köszönhetően a BCL alapanyagok széles választékával tud az Ön rendelkezésére állni, hogy konzisztensen kiváló minőségben tudjuk az Ön igényeinek megfelelő címkét előállítani, a kívánt kiszelerelésben, tekercsen vagy leporellóra hajtogatva. A nyomatlan címkénél a felhasználás módja (gépi vagy kézi felrakás, nyomtatás) és rendszere is kritikus lehet, ezért mi a teljes folyamatot figyelembe mérjük fel igényét, beleértve a nyomtatóinak a programozását és programozhatóságát.

Veszélyes anyagok és áruk

BCL Előre gondolkozunk

A vegyipari termékek címkézését szigorú törvények szabályozzák. A GHS-osztályozás és a CLP-rendelkezés egységes nemzetközi szabályokat állapít meg a vegyi anyagok címkézésére vonatkozóan, beleértve az összetevőkre, a lehetséges veszélyekre és az osztályozásra vonatkozó információkat is. Ezeket a vegyi anyagokat piktogramok azonosítják. Az anyagok osztályokra és alosztályokra oszlanak. A veszélyes anyagok lehetnek gyúlékonyak, radioaktívak, maró hatásúak, mérgezőek, oxidálóak, önreaktívak, fertőzőek vagy környezetre veszélyesek. Ilyenek például a benzin, savak, propán, oldószerek, illékony gázok és mérgek, például arzén. A lítium akkumulátorok szintén ebbe a kategóriába tartoznak. Minden hasonló felhasználást ki tudunk szolgálni címkéinkkel.

Környezettudatos címkék

BCL Előre gondolkozunk

Hulladékcsökkentés, körforgásos gazdaság. Ez azt is jelenti, hogy minden olyan intézkedést meg kell tenni, amely segít a használt csomagolás ésszerű újrahasznosításában. Fenntartható címkék például a HERMA lemosható címkéi (ideális PET palackok újrahasznosításához) vagy a lemosható címkék a visszaváltható tárolók, üvegek esetében. Ilyenek a PE fólia címkék, teljes mértékben újrahasznosított anyagokból és a 100%-ban hulladékpapírból készült újrahasznosítható címkék.

Lemosható címke

BCL Előre gondolkozunk

A lemosható címkéket megbízható tapadásuk és magas nedvességállóságuk különbözteti meg – de a hagyományos ipari tisztítási eljárásokkal teljesen eltávolíthatók, 100%-os lemoshatósági arányuk van. Ez azt jelenti, hogy a PET-palackok, vagy akár a PET, PE és PP csomagolások újrahasznosításakor a tiszta granulátum visszanyerhető, zavaró maradványok és ragasztómaradványok nélkül – az optimális anyagkörforgás érdekében. A vízben leoldható címkék így jelentősen hozzájárulnak nemcsak a palack azonosításához, hanem az újrahasznosítási folyamathoz is.

Víztiszta / átlátszó címke

BCL Előre gondolkozunk

A "címke nélküli" (no-label-look) megjelenésű termékeink nyomtatott, átlátszó öntapadó címkék. Kristálytiszta fóliára nyomtatják őket, hogy a termék csomagolására történő közvetlen nyomtatás benyomását keltsék. Az átlátszó fólia mellett a film ragasztójának is teljesen tisztának kell lennie. Az átlátszó fólia könnyen alkalmazkodhat a görbületekhez és felületi egyenletlenségekhez, és egyben ellenálló is. Az ilyen típusú címkéket géppel javasolt felhelyezni, hogy elkerüljük a levegőbuborékok megjelenését. A láthatatlan, átlátszó címkék korszerűek, kiváló minőségűek és szabadon tervezhetők.