Hogyan válasszuk ki a megfelelő beszállítót ipari tekercses címkéinkhez

Hogyan válasszuk ki a megfelelő beszállítót ipari tekercses címkéhez

A gyártási, logisztikai tevékenységek során létfontosságú a megfelelő minőségű címkék használata, mert annak hiányában megakadhatnak a folyamatok, hiányos lehet termékről szóló információ, nem jut el az áru a megfelelő helyre. Fontos tehát a megfelelő címke beszállító választása, azonban nem minden címkegyártó egyforma. Hogyan találhatunk egy igazán megbízható beszállítót a sok lehetőség közül? Ez a kérdés már önmagában is kihívás.

Sajnos minden beszerző találkozott már olyan beszállítóval, akik megbízhatatlan szolgáltatást nyújtottak, és nem állták ki az idő próbáját. De van megoldás! Néhány fontos szempont betartásával megtalálhatjuk a megfelelő ipari tekercses címke beszállítót.

1. Garanciavállalás

Olyan cégben érdemes megbízni, aki garanciát vállal a teljesítésre, esetleg ad kiegészítő garanciális, jótállási, vagy egyéb szolgáltatást, mely segít a döntésedben!

2. Megbízható szaktudás ellenőrzése

Egy olyan partnerre van szükséged, aki nemcsak készen áll a problémák kezelésére, hanem technikai tanácsadásra is képes, referenciái vannak és több csatornán is elérhető. Még a legmegfelelőbbnek tűnő címkék is problémákat okozhatnak a terepen, ezért fontos egy olyan beszállító kiválasztása, aki elkötelezett és tudással felvértezett támogató csapattal rendelkezik. És itt a csapat szó is hangsúlyos, mert egy ember nem elég a kritikus tevékenységek támogatásához, hiszen ha ő kiesik, akkor támogatás nélkül maradhat céged vagy vállalkozásod. Legyen akár vízálló tekercses címke, tartós ipari címke, ragasztós tekercses címke, nyomtatható tekercses címke, vegyszerálló címke, UV-álló tekercses címke vagy vonalkód nyomtatható tekercses címke az, amit keresel, a tanács valószínűleg minden esetben jól jön, hiszen sokféle lehetőségből kell választani és ezek ára is igen változatos.

3. Minőség

Nyilván fontos szempont a minőség. De ne elégedj meg azzal, ha egy cég azt mondja, vagy sugallja magáról, hogy minőségi szállító. Ha nincs definiálva a minőség, az sok esetben vitára adhat okot. Olyan beszállítót keress, aki pontos minőségi definíciók alapján ad árat, dolgozik és vállal felelősséget!

4. A rugalmasság nagyon fontos szempont

Az ipari világban a „one-size-fits-all” megközelítés nem működik. Keress olyan beszállítót, aki maximálisan támogatja egyedi igényeidet! Széles körű alapanyag választék, speciális ragasztók, egyedi szállítási igények, gyártási rugalmasság a kulcsszó. Ez utóbbi azt jelenti, hogy amikor szorult helyzetbe kerül céged címke ellátási szempontból, akkor megértően és rugalmasan fognak kéréséhez hozzáállni, sőt akár van is ilyen előre definiált szolgáltatásuk (pl. expressz gyártás).

5. Nem csak címkére van szükséged – hanem esetleg nyomtatóra is?

Ha valaki a címkét adja el, egy másik a címkenyomtatót, (legyen az Toshiba, Bixolon, Novexx, vagy Zebra, esetleg SATO vonalkódnyomtató), de a rendszer nem működik megfelelően, akkor kihez fogsz fordulni? Érdemes olyan szállítót választani aki mindkettőben jártas, mindkettőt szállítja és segít ha az egész rendszer nem megfelelően működik.

6. A jó név fontos

Nem bíznál meg akárkiben az ipari címkézési feladataiddal? A lehetséges beszállítók kiválasztásánál az ismert név és a szakmai tapasztalat legyen egy fontos szempont. Végezzen online kutatást, nézd meg a Google értékeléseket, kérdezősködj az iparágban, és nézd meg, kiknek van megalapozott hírneve a kiváló termékek és a kiemelkedő ügyfélkiszolgálás terén.

7. A tartósság kulcsfontosságú

Az ipari címkéknek ellenállónak kell lenniük a legkeményebb körülmények között is. Ezért olyan beszállítót kell választanod, aki széles választékban kínál tartós, speciális anyagokat, mint a hőátviteli papírok (thermo transzfer, termo transfer, hőszublimációs), papír alapú címke, poliészter címke, vinil alapú öntapadó címke (vinyl), öntapadós PP (polipropilén) címke és így tovább. Ezek a címkék ellenállnak a hőnek, vegyszereknek, kopásnak és egyebeknek, így biztosíthatod, hogy címkéid tökéletesen megfeleljenek egyedi alkalmazásaidnak és környezetednek.

8. A tanúsítványok hitelességet biztosítanak

Az ipari címkézés területén a szabályozásoknak és előírásoknak való megfelelés kötelező, így fontos, hogy a beszállítók is rendelkezzenek megfelelő ISO minősítéssel, amelyek bizonyítják elkötelezettségüket a következetes, szabályoknak megfelelő minőségellenőrzés mellett.

Az ipari tekercses címkék beszállítójának többnek kell lennie, mint csak egy boltnak; egy olyan partnernek kell lennie, aki elkötelezett a sikerünk mellett, hiszen nem egyszer, hanem jó esetben évekig veszünk tőle címkét. A fenti tényezők figyelembevételével megtalálhatod azt a beszállítót, aki együttműködve veled elősegíti a hatékonyságot és termelékenységet. A tökéletes partner ott van valahol, csak tudnod kell, mit keresel!